Acuicultura e explotación sostible dos recursos

A xestión sostible dos recursos mariños é necesaria para asegurar a súa supervivencia e para contribuír a unha alimentación sa e segura. O incremento da proporción de alimentos de orixe mariña, máis sans e menos custosos enerxética e ambientalmente, non pode ser abordado en exclusiva polas pesqueiras, o que esixe o desenvolvemento dunha acuicultura biotecnolóxicamente avanzada. A acuicultura é o sector produtivo alimentario con maior crecemento en todo o mundo. Os avances no coñecemento da bioloxía, xenética, dinámica poboacional e ecoloxía das especies explotables son clave para asegurar a sustentabilidade dos recursos mariños.


Contidos relacionados

Actualidade
O CIM consolida os seus lazos de colaboración co Instituto de Problemas de Criobioloxía e Criomedicina de Ucraína

Tras varios anos de estreita colaboración, o Centro de Investigación Mariña da Universidade de Vigo e o Instituto de Problemas de Criobioloxía e Criomedicina de…

Xuristas internacionais debaten en Vigo os principais retos da pesca sostible

O sector marítimo pesqueiro atópase en pleno proceso de transición cara un modelo moito máis sostible e, para conseguilo, debe transformarse nunha actividade máis sustentable,…

Investigadores do CIM avanzan na mellora dos sistemas de alimentación dos peixes en acuicultura

O grupo de investigación de Fisioloxía dos Peixes e a súa aplicación á acuicultura (PHYStoFISH) do Centro de Investigación Mariña leva décadas traballando en numerosos…

O proxecto Bocats2 regresa ao Atlántico norte para analizar a circulación e a acidificación oceánica

O océano, elemento esencial na evolución do clima, acumula actualmente o 93% do exceso de calor e o 31% do exceso de CO2 xerados pola…

‘Scientific Reports’ publica un estudo vigués sobre a orixe común de todos os morfotipos raros de pescada

O traballo forma parte da tese de doutoramento de María Fernández A revista científica Scientific Reports, pertencente ao grupo Nature, recolle os resultados dun estudo liderado…

O proxecto Seafeed presenta un sistema autónomo e intelixente de alimentación para acuicultura

O Centro de Investigación Mariña participou no deseño dun sistema de alimentación flotante para engorde de piscifactorías autónomo, intelixente, fácilmente transportable e enerxeticamente eficiente. A…

Investigadores do CIM recomendan a agrupación dos bancos marisqueiros en clústeres seguindo as características do sedimento

Miguel Ángel Nombela, coordinador do grupo de Oceanografía Xeolóxica e Bioxeoquímica do Centro de Investigación Mariña da Universidade de Vigo, CIM, e Anxo Mena, investigador…

Investigadores do grupo de Fisioloxía de Peixes lideran un proxecto que afondará no coñecemento dos procesos que regulan a inxesta de alimento nos peixes

O deseño de estratexias de alimentación máis eficientes é un dos grandes retos aos que se enfronta a acuicultura á hora de producir peixe, unha…

Investigadoras do grupo Ecocost lideran un estudo que avaliará a importancia das pradarías de ‘Zostera noltei’ como área de cría de tres especies de ameixa comercial

Os leitos de pastos mariños son ecosistemas ecoloxicamente fundamentais en augas pouco profundas, xa que desempeñan un papel importante en todos os procesos costeiros, converténdoos…

Anfaco-Cecopesca traballa xunto co CIM na producción de mexilóns máis resistentes ao cambio climático

Os 3.373 criade­iros flotantes ou bateas rexistradas en Ga­licia xeran uns 11O millóns de euros anuais. De momento, a semente de mexillón recóllese en rocas…

‘Nature’ publica un estudo con participación do CIM-UVigo sobre como o mar pode dar resposta ás necesidades alimentarias do 2050

Dar resposta á pregunta de que cantidade de alimentos podería producir o mar de forma sustentable no ano 2050 é o obxectivo do estudo que…

Investigadoras do CIM-UVigo analizan os parámetros biolóxicos e achegan ferramentas de xestión da navalla e cogombro de mar

Dos 51 millóns de persoas que se dedican á pesca no mundo, estímase que 50 delas traballan na pesca artesanal, un sector que achega, segundo…