A xestión sostible dos recursos mariños é necesaria para asegurar a súa supervivencia e para contribuír a unha alimentación sa e segura. O incremento da proporción de alimentos de orixe mariña, máis sans e menos custosos enerxética e ambientalmente, non pode ser abordado en exclusiva polas pesqueiras, o que esixe o desenvolvemento dunha acuicultura biotecnolóxicamente avanzada. A acuicultura é o sector produtivo alimentario con maior crecemento en todo o mundo. Os avances no coñecemento da bioloxía, xenética, dinámica poboacional e ecoloxía das especies explotables son clave para asegurar a sustentabilidade dos recursos mariños.
Acuicultura e explotación sostible dos recursos
Tras varios anos de estreita colaboración, o Centro de Investigación Mariña da Universidade de Vigo e o Instituto de Problemas de Criobioloxía e Criomedicina de…
O sector marítimo pesqueiro atópase en pleno proceso de transición cara un modelo moito máis sostible e, para conseguilo, debe transformarse nunha actividade máis sustentable,…
O grupo de investigación de Fisioloxía dos Peixes e a súa aplicación á acuicultura (PHYStoFISH) do Centro de Investigación Mariña leva décadas traballando en numerosos…
O océano, elemento esencial na evolución do clima, acumula actualmente o 93% do exceso de calor e o 31% do exceso de CO2 xerados pola…
O traballo forma parte da tese de doutoramento de María Fernández A revista científica Scientific Reports, pertencente ao grupo Nature, recolle os resultados dun estudo liderado…
O Centro de Investigación Mariña participou no deseño dun sistema de alimentación flotante para engorde de piscifactorías autónomo, intelixente, fácilmente transportable e enerxeticamente eficiente. A…
Miguel Ángel Nombela, coordinador do grupo de Oceanografía Xeolóxica e Bioxeoquímica do Centro de Investigación Mariña da Universidade de Vigo, CIM, e Anxo Mena, investigador…
O deseño de estratexias de alimentación máis eficientes é un dos grandes retos aos que se enfronta a acuicultura á hora de producir peixe, unha…
Os leitos de pastos mariños son ecosistemas ecoloxicamente fundamentais en augas pouco profundas, xa que desempeñan un papel importante en todos os procesos costeiros, converténdoos…
Os 3.373 criadeiros flotantes ou bateas rexistradas en Galicia xeran uns 11O millóns de euros anuais. De momento, a semente de mexillón recóllese en rocas…
Dar resposta á pregunta de que cantidade de alimentos podería producir o mar de forma sustentable no ano 2050 é o obxectivo do estudo que…
Dos 51 millóns de persoas que se dedican á pesca no mundo, estímase que 50 delas traballan na pesca artesanal, un sector que achega, segundo…