Acuicultura e explotación sostible dos recursos

A xestión sostible dos recursos mariños é necesaria para asegurar a súa supervivencia e para contribuír a unha alimentación sa e segura. O incremento da proporción de alimentos de orixe mariña, máis sans e menos custosos enerxética e ambientalmente, non pode ser abordado en exclusiva polas pesqueiras, o que esixe o desenvolvemento dunha acuicultura biotecnolóxicamente avanzada. A acuicultura é o sector produtivo alimentario con maior crecemento en todo o mundo. Os avances no coñecemento da bioloxía, xenética, dinámica poboacional e ecoloxía das especies explotables son clave para asegurar a sustentabilidade dos recursos mariños.


Contidos relacionados

Eventos
Avaliación de stocks co método LBSPR: aplicación a pesquerías de recursos sedentarios con datos limitados

O CIM-UVigo organiza o workshop “Avaliación de stocks co método LBSPR: aplicación a pesquerías de recursos sedentarios con datos limitados”, que terá lugar os días…

Variabilidad climática y recursos pesqueros en el sistema de Humboldt: Una mirada hacia el pasado desde el registro sedimentario

O xoves día 21 de marzo, Jorge Valdés, investigador da Universidad de Antofagasta (Chile), presentou dentro do ciclo Café con Sal, o relatorio “Variabilidad climática…

Hakes of the world: clarifying the phylogenetic status of five candidate species

O vindeiro martes 5 de febreiro, María Fernández, investigadora  predoutoral de Recursos Xenéticos Mariños (ReXenMar) do CIM-UVigo e do grupo AquaCOV do Instituto Oceanográfico de…

Parásitos de peixes de profundidade como indicadores de conectividade no Océano Profundo

A pouco máis de 300 km fronte á costa galega atópase a chaira abisal ibérica, con profundidades de ata 1500 metros. A presenza de zonas…

Comparative criopreservation of Molluscs

O xoves 8 de novembro, Estefanía Paredes, responsable do Servizo de Preservación Funcional de Recursos Biolóxicos Mariños da ECIMAT, presentou dentro do programa Café con…

¿Cómo afecta o cambio climático a distribución das especies mariñas comerciais?

O 24 de maio Alba Aguión, estudante de doutoramento de Campus do Mar e membro de Future Ocean Labs da Universidade de Vigo, presentou, dentro…

New Approaches to Cryopreservation: Ultra Rapid Warming

O 12 de abril ás 11:00 h Fritz Kleinhans, Profesor Asociado de Física, Emérito de Indiana University- Purdue University, en EE. UU inaugurou a VIII…

Shellfish beds in Galicia: prevention of risks caused by extreme events on commercially important bivalves

O xoves 16 de novembro ás 11:00 h Rula Domínguez, técnica de investigación do grupo de Ecoloxía Costeira da Universidade de Vigo, presentou o proxecto…

Molecular characterization and pathologies of oysters from the Andalusian Atlantic coast

O xoves día 19 de outubro Monserrat López, técnica de investigación do laboratorio de patoloxía do Instituto de Investigación y Formación Agraria y Pesquera (IFAPA…

Climate Adaptation to Shifting stocks

O día 1 de xuño Elena Ojea, investigadora pos-doutoral da Universidade de Vigo e responsable do grupo “Future Oceans Lab”, presentou a conferencia “Climate Adaptation…

Ciclo reprodutivo dos cogombros de mar Holothuria forskali na Ría de Vigo

Os cogombros de mar son un recurso mariño moi cobizado en Oriente e nas costas Mediterráneas, e a procura de novas especies noutras áreas de…

Is Codium fragile spp fragile an invasive species along NW Spain?

As invasións biolóxicas e o cambio climático constitúen unha das principais ameazas para a biodiversidade. Nun escenario de cambio climático, as especies nativas teñen maior…