Acuicultura e explotación sostible dos recursos

A xestión sostible dos recursos mariños é necesaria para asegurar a súa supervivencia e para contribuír a unha alimentación sa e segura. O incremento da proporción de alimentos de orixe mariña, máis sans e menos custosos enerxética e ambientalmente, non pode ser abordado en exclusiva polas pesqueiras, o que esixe o desenvolvemento dunha acuicultura biotecnolóxicamente avanzada. A acuicultura é o sector produtivo alimentario con maior crecemento en todo o mundo. Os avances no coñecemento da bioloxía, xenética, dinámica poboacional e ecoloxía das especies explotables son clave para asegurar a sustentabilidade dos recursos mariños.


Contidos relacionados

Actualidade
Ante o Día dos Océanos 2020. Por Daniel Rey

Reflexións do director do Centro de Investigación Mariña CIM-UVigo e do Campus do Mar O 8 de xuño celebraremos o Día Mundial dos Océanos. Cada…

O proxecto Ocimer mellorará o cultivo do ourizo de mar e repoboará con 30.000 exemplares as zonas sobreexplotadas da ría de Vigo

O ourizo de mar é unha pesqueira de alto valor comercial e o seu consumo pode ser trazado ata a prehistoria, pero a sobreexplotación dos…

A Ecimat optimizará o cultivo integral do ourizo de mar

O ourizo de mar pasou de ser unha especie secundaria a converterse nun produto cunha demanda tan alta que obrigou ás confrarías a desenvolver plans…

Aplicacións informáticas para mellorar a xestión da pesqueira tradicional da navalla

O marisqueo manual e tradicional non é incompatible co uso de novas tecnoloxías para optimizar a explotación dos recursos. Mostra disto é o sector da…

Investigadoras do Future Oceans Lab explican aos máis pequenos a súa investigación sobre cambio climático e pesca

En conmemoración do Día Internacional da Muller e a Nena na Ciencia, Iniciativa “11 de Febrero”, persoal do grupo de investigación do Future Oceans Lab…

Na procura dunha metodoloxía xeoespacial de baixo custo para unha xestión máis sostible das áreas mariñas

Once investigadoras e investigadores do Grupo de Ecoloxía Costeira do Departamento de Ecoloxía e Bioloxía Animal, pertencentes ao  Centro de Investigación Mariña e do Grupo…

O CIM-UVigo colaborará no desenvolvemento do primeiro alimentador para acuicultura adaptado a granxas pequenas e medianas

A ausencia no mercado dun sistema de alimentación flotante para acuicultura no mar dimensionado especificamente para explotacións de tamaño mediano e pequeno, está na orixe…

Parásitos de peixes de profundidade como indicadores de conectividade no Océano Profundo

A pouco máis de 300 km fronte á costa galega atópase a chaira abisal ibérica, con profundidades de ata 1500 metros. A presenza de zonas…

Innovación como base para reciclarse profesionalmente

Especialistas procedentes de toda España participan os días 24 e 25 de outubro no curso Innovación e sustentabilidade no sector acuícola: boas prácticas, novas tecnoloxías…

As rexións marítimas e as infraestruturas de investigación de toda Europa unirán as súas forzas para fomentar a bioeconomía azul

A mediados de setembro, representantes das rexións de Creta, Algarve, Bretaña, País Vasco, Galicia, Occitania, así como Infraestruturas de investigación como o European Marine Biological…

Europa recoñece o esforzo do Centro de Investigación Mariña da Universidade para se converter nun referente internacional

Vigo acolle hoxe e mañá a 5ª Atlantic Stakeholder Platform Conference, unha xuntanza anual na que se reúnen decenas de axentes interesados na Estratexia Atlántica…

A criopreservación podería supor toda unha revolución para a acuicultura

A criopreservación é a día de hoxe unha das técnicas máis aceptadas e con máis proxección de futuro para o mantemento a longo prazo de…