Acuicultura e explotación sostible dos recursos

A xestión sostible dos recursos mariños é necesaria para asegurar a súa supervivencia e para contribuír a unha alimentación sa e segura. O incremento da proporción de alimentos de orixe mariña, máis sans e menos custosos enerxética e ambientalmente, non pode ser abordado en exclusiva polas pesqueiras, o que esixe o desenvolvemento dunha acuicultura biotecnolóxicamente avanzada. A acuicultura é o sector produtivo alimentario con maior crecemento en todo o mundo. Os avances no coñecemento da bioloxía, xenética, dinámica poboacional e ecoloxía das especies explotables son clave para asegurar a sustentabilidade dos recursos mariños.


Contidos relacionados

Ofertas de emprego
Oferta de tese doutoral en análise de microbiomas en bivalvos

O grupo de investigación en Xenómica Comparativa do Centro de Investigación Mariña da Universidade de Vigo busca un candidato para levar a cabo unha tese…

Oferta de persoal técnico de apoio á investigación – Acuicultura e explotación sostible de recursos

O Centro de Investigación Mariña (CIM) da Universidade de Vigo ofrece un contrato de técnico de apoio á investigación para o reforzo da liña de…

Oferta de contrato no grupo Ecocost a cargo do proxecto ZEUS

O grupo de investigación de Ecoloxía Costeira (Ecocost, EZ1) do Departamento de Ecoloxía e Bioloxía animal da Universidade de Vigo e pertencente ao Centro de…

Praza de persoal investigador para o reforzo da liña de investigación “Explotación sustentable dos recursos mariños” – Praza CIM – 03 – 2019

O Centro de Investigación Mariña da Universidade de Vigo (CIM-UVigo) convoca unha praza para a contratación laboral temporal de persoal investigador para o reforzo da…

Investigador Posdoutoral – Grupo de Ecoloxía Costeira

O grupo de investigación de Ecoloxía costeira (EZ1) do Departamento de Ecoloxía e Bioloxía Animal e o grupo de Xeotecnoloxías Aplicadas do Departamento de Enxeñería…

Xestor de proxecto – Grupo de Ecoloxía Costeira

O grupo de investigación de Ecoloxía costeira (EZ1) do Departamento de Ecoloxía e Bioloxía Animal e o grupo de Xeotecnoloxías Aplicadas do Departamento de Enxeñería…

Eventos
59th meeting of Society for Low Temperature Biology

O salón de actos do Edificio de Ciencias Experimentais acolle a celebración da 59th meeting of Society for Low Temperature Biology, SLBT 2023, organizada por persoal…

Xestión de recursos pesqueiros: bioloxía do pepino de mar e a navalla na Ría de Vigo e a súa aplicación na xestión pesqueira

O martes 21 de xullo retomáronse as conferencias do ciclo Café con Sal. Ante a situación provocada polo COVID-19 e seguindo as medidas anti-contaxio oportunas…

El pepino de mar, el gran desconocido. ¿Cuál es su papel en los océanos?

O 30 de xuño ás 18 h continúa a participación do Centro de Investigación Mariña no proxecto ‘Mes do Medio e os Océanos‘, organizado por…

Obradoiro demostrativo Alganat2000: “Cartografiado de bajo coste de algas intermareales”

O vindeiro luns 20 de xaneiro, os integrantes do proxecto Alganat presentarán algúns dos resultados obtidos tras o último ano de traballo co obradoiro ‘Cartografiado…

Xornada “Utilización de recursos genéticos y Protocolo de Nagoya: marco legal y casos prácticos de aplicación en el ámbito marino”

O Centro de Investigación Mariña da Universidade de Vigo (CIM-UVigo), coordinador do proxecto “European  Blue  Biobank” (EBB), organiza, xunto coa Fundación CETMAR, unha xornada técnica…

Impacts of climate change on tropical tunas, how can we adapt an international fishery?

O martes 26 de novembro terá lugar na ECIMAT a derradeira sesión da IX edición do ciclo de conferencias “Café con sal”. A palabra será…