Acuicultura e explotación sostible dos recursos

A xestión sostible dos recursos mariños é necesaria para asegurar a súa supervivencia e para contribuír a unha alimentación sa e segura. O incremento da proporción de alimentos de orixe mariña, máis sans e menos custosos enerxética e ambientalmente, non pode ser abordado en exclusiva polas pesqueiras, o que esixe o desenvolvemento dunha acuicultura biotecnolóxicamente avanzada. A acuicultura é o sector produtivo alimentario con maior crecemento en todo o mundo. Os avances no coñecemento da bioloxía, xenética, dinámica poboacional e ecoloxía das especies explotables son clave para asegurar a sustentabilidade dos recursos mariños.


Contidos relacionados

Actualidade
Dr Ben Halpern at the Interdisciplinary Fisheries Seminar Series

On Wednesday April 4 at 1pm, Dr. Ben Halpern from the University of California, Santa Barbara (UCSB) will be presenting his perspective on ‘Identifying, measuring,…

Taking the Blue Bioeconomy Forward

Brussels, 21. March. Marine biotechnology is high on the political agenda. Around 70 experts, company representatives and policy makers met at the European Parliament on…

The European Marine Biological Resource Centre (EMBRC-ERIC) is established

On the 20th of February 2018, The European Commission adopted the Implementing Decision to establish the European Marine Biological Resource Centre, as the 18th European…

O International Symposium on Marine Sciences converterá Vigo este verán na capital mundial das ciencias mariñas

O Seminario Ibérico de Química Mariña, o Encontro de Oceanografía Física, a Reunión Ibérica de Fitoplancto Tóxico, a International Science Conference do Campus do Mar,…

Mikko Heino será o próximo poñente dos seminarios sobre pesquerías “Interdisciplinary Fisheries Seminar Series”

O 13 de decembro ás 13:00h, Mikko Heino, profesor visitante da University of Bergen e o International Institute for Applied Systems Analysis (IIASA) presentará o seu…

O Centro de Investigación Mariña da Universidade de Vigo participa no primeiro proxecto europeo que estuda o percebe

Coa excepción de varios estudos realizados en Portugal e algunhas teses e traballos soltos, publicados en Galicia e Asturias, o percebe nunca foi obxecto dun…

Campus do Mar lidera a posta en marcha dun plan de adaptación da acuicultura española ao cambio climático

España conta cun Plan Nacional de Adaptación ao Cambio Climático e nel sublíñase a necesidade de desenvolver plans específicos para os diferentes sectores. Este é…

O 29 de novembro terá lugar o evento “Tecnoloxías e solucións innovadoras para afrontar os retos ambientais da industria conserveira”

O próximo 29 de novembro terá lugar o evento “Tecnoloxías e solucións innovadoras para afrontar os retos ambientais da industria conserveira”, organizado por Cetaqua, Fundación…

Arranca o proxecto para crear o maior e máis diverso banco de recursos biolóxicos mariños

Pór en marcha o Centro Europeo de Recursos Biolóxicos Mariños, o maior e máis diverso biobanco mariño do mundo. Este é o grande obxectivo co…

O día 28 de novembro Campus do Mar presenta o proxecto AQUADAPT – Plan de Adaptación del sector de la acuicultura marina española al cambio climático

O día 28 de novembro terá lugar a Xornada de presentación do Proxecto AQUADAPT – Plan de Adaptación do sector da acuicultura mariña española ao…

O Future Oceans Lab e ERENEA organizan o programa “Interdisciplinary Fisheries Seminars”

O grupo de investigación do Centro de Investigación Mariña da Universidade de Vigo (CIM-UVigo) “Future Oceans Lab” (FOL) e ERENEA organizan,  coa colaboración de Campus…

Curso “Avaliación e xestión de recursos pesqueiros e marisqueiros”

O  luns 13 de novembro da comezo o curso “Evaluación y gestión de recursos pesqueros y marisqueros” impartido por karim Erizini (Univ. do Algarve, Faro,…