Biodiversidade e servicios ecosistémicos

A diversidade biolóxica xoga un papel fundamental na capacidade dos ecosistemas mariños para manter o equilibrio e regular o clima, así como aumentar a resiliencia dos mesmos. O coñecemento da estrutura e dinámica das comunidades de produtores primarios, consumidores e descompoñedores, determinante nos procesos de almacenamento e fluxo de materiais e enerxía, é clave no aproveitamento sostible dos ecosistemas mariños. Un océano saudable proporciona servizos ecosistémicos como a produción de alimentos ou a obtención de bioproductos mariños, entre outros.


Contidos relacionados

Eventos
Importance of sandy beaches in the recycling of organic matter

O xoves día 2 de novembro ás 11:00 h Begoña Araujo, doutora en Ciencias do Mar pola Facultade de Vigo, presentou os resultados máis importantes…

Molecular characterization and pathologies of oysters from the Andalusian Atlantic coast

O xoves día 19 de outubro Monserrat López, técnica de investigación do laboratorio de patoloxía do Instituto de Investigación y Formación Agraria y Pesquera (IFAPA…

Adaptation and speciation in Littorina

O día 9 de outubro Roger Butlin,  catedrático en Bioloxía Evolutiva da University of Sheffield e profesor convidado da University of Gothenburg, presentou a conferencia…

Ciclo reprodutivo dos cogombros de mar Holothuria forskali na Ría de Vigo

Os cogombros de mar son un recurso mariño moi cobizado en Oriente e nas costas Mediterráneas, e a procura de novas especies noutras áreas de…

Is Codium fragile spp fragile an invasive species along NW Spain?

As invasións biolóxicas e o cambio climático constitúen unha das principais ameazas para a biodiversidade. Nun escenario de cambio climático, as especies nativas teñen maior…

The Marine turtle research center: a new facility of SZN

Fundada en 1872, a Estación Zooloxica Anton Dohnr é unha das Institucións de Investigación Mariña máis antigas e recoñecidas no campo da bioloxía e ecoloxía…

Ciguatera Fish Poisoning: a new food safety problem in Spain

As intoxicacións por moluscos afectados por biotoxinas de orixe mariño son amplamente coñecidas en Galicia. Sen embargo, as intoxicacións por pescado son prácticamente descoñecidas. O…

Inauguración da VII Edición do programa Café con Sal: “Documental Mareas Vermellas”

O xoves 19 de xaneiro deu comezo a VII edición do ciclo de conferencias científicas “Café con Sal”, constituido por un total de 14 ponencias…

Actualidade
O CIM-UVigo participa nun workshop sobre o papel da hibridación na natureza

Trátase dunha xuntanza do Proxecto G-Bike no que participan máis de 120 investigadores de 42 países Investigadores de 18 países participan estes días no campus…

O CIM-UVigo participa nun ‘megaproxecto’ europeo que busca solucións factibles á perda da biodiversidade mariña e costeira

Financiado con máis de 10 millóns de euros, no que participan 34 institucións de 17 países O Centro de Investigación Mariña da UVigo participa nun…

Dúas investigadoras do CIM participan na serie documental Desafíos do Océano: científicas ao mando

Celia Olabaría (Ecoloxía Costeira) e Ana Bernabeu (Xeoloxía Mariña e Ambiental) participan xunto con outras catro investigadoras galegas na miniserie documental Desafíos do océano: científicas…

Investigadores da UVigo e da USC realizan unha revisión global das interaccións das praderías mariñas coa pesca e o marisqueo

No marco do proxecto ZEUS, analizaron o impacto de actividades na conservación das fanerógamas. As investigadoras do CIM-UVigo Celia Olabarría e Elsa Vázquez son as IP…