Biodiversidade e servicios ecosistémicos

A diversidade biolóxica xoga un papel fundamental na capacidade dos ecosistemas mariños para manter o equilibrio e regular o clima, así como aumentar a resiliencia dos mesmos. O coñecemento da estrutura e dinámica das comunidades de produtores primarios, consumidores e descompoñedores, determinante nos procesos de almacenamento e fluxo de materiais e enerxía, é clave no aproveitamento sostible dos ecosistemas mariños. Un océano saudable proporciona servizos ecosistémicos como a produción de alimentos ou a obtención de bioproductos mariños, entre outros.


Contidos relacionados

Eventos
Reorganization of marine biodiversity under climate change: new challenges and opportunities

Con motivo da súa visita ao Future Oceans Lab (FOL) e a Universidade de Vigo, o martes 26 de febreiro, o profesor Jorge Garcia Molinos da…

ABS: are you talking about my car brakes?

O martes 19 de febreiro, Antonio Villanueva, coordinador do proxecto “European Blue Biobank” (EBB), presentou dentro do ciclo “Café con Sal”, as implicacións para os…

Inauguración da IX Edición do ciclo de conferencias Café con Sal

O martes 22 de xaneiro deu comezo na ECIMAT a IX edición do ciclo de conferencias Café con Sal. O acto de inauguración contou con…

Hakes of the world: clarifying the phylogenetic status of five candidate species

O vindeiro martes 5 de febreiro, María Fernández, investigadora  predoutoral de Recursos Xenéticos Mariños (ReXenMar) do CIM-UVigo e do grupo AquaCOV do Instituto Oceanográfico de…

Phytoplankton under future CO2 conditions

O xoves 13 de decembro, Júlia Puig, estudiante predoutoral do grupo de Oceanografía Biolóxica da Universidade de Vigo, presentou na derradeira conferencia da VIII edición…

Parásitos de peixes de profundidade como indicadores de conectividade no Océano Profundo

A pouco máis de 300 km fronte á costa galega atópase a chaira abisal ibérica, con profundidades de ata 1500 metros. A presenza de zonas…

Comparative criopreservation of Molluscs

O xoves 8 de novembro, Estefanía Paredes, responsable do Servizo de Preservación Funcional de Recursos Biolóxicos Mariños da ECIMAT, presentou dentro do programa Café con…

Response of bacterioplankton to anthropogenic nutrient enrichment in a dynamic coastal system: Ría de Vigo

O xoves 27 de setembro, Alberto Gutiérrez, estudante de doutoramento da Universidade de Vigo, presentou dentro do programa Café con Sal parte dos resultados da…

Shell color polymorphism in the sea snail Littorina fabalis: an evolutionary perspective

O xoves 11 de xuño o investigador e catedrático de xenética pola Universidade de Vigo Dr. Emilio Rolán presentou dentro do programa Café con Sal…

New Approaches to Cryopreservation: Ultra Rapid Warming

O 12 de abril ás 11:00 h Fritz Kleinhans, Profesor Asociado de Física, Emérito de Indiana University- Purdue University, en EE. UU inaugurou a VIII…

Integrated environmental assessment of anthropization processes in estuarine ecosystems

O xoves día 14 de decembro ás 11:00 h Marta Román, técnica de investigación do grupo de Oceanografía Biolóxica da Universidade de Vigo, presentou na…

Shellfish beds in Galicia: prevention of risks caused by extreme events on commercially important bivalves

O xoves 16 de novembro ás 11:00 h Rula Domínguez, técnica de investigación do grupo de Ecoloxía Costeira da Universidade de Vigo, presentou o proxecto…