A xestión sostible dos recursos mariños é necesaria para asegurar a súa supervivencia e para contribuír a unha alimentación sa e segura. O incremento da proporción de alimentos de orixe mariña, máis sans e menos custosos enerxética e ambientalmente, non pode ser abordado en exclusiva polas pesqueiras, o que esixe o desenvolvemento dunha acuicultura biotecnolóxicamente avanzada. A acuicultura é o sector produtivo alimentario con maior crecemento en todo o mundo. Os avances no coñecemento da bioloxía, xenética, dinámica poboacional e ecoloxía das especies explotables son clave para asegurar a sustentabilidade dos recursos mariños.
Acuicultura e explotación sostible dos recursos
Fonte DUVI Na actualidade, o proceso de criopreservación de células e tecidos de organismos terrestres tense convertido nunha ferramenta de destacada utilidade para a investigación…
Entre os días 17 e 23 de xuño terá lugar na ECIMAT a 8ª edición do curso de extesión universitaria “Xestión de Explotacións Acuícolas“. O…
Aínda que abriu as súas portas en xuño de 2006, o xermolo da Estación de Ciencias Mariñas de Toralla, Ecimat, remóntase ao ano 1999, cando…
O vindeiro mércores 1 de xuño ás 11:00 h na ECIMAT, David Wethey e Sarah Woodin, doutores e profesores do Departamento de Ciencias Biolóxicas da…
Obter alimentos sans, seguros e de calidade é un dos principais retos da nosa sociedade. O peixe cumpre sen dúbida eses requisitos como testemuña o…
Este xoves 19 de maio ás 11:00 h, no salón de actos da ECIMAT, continúa a VI edición do Programa Café con Sal. Nesta ocasión…
Desde os seus inicios a xestión da industria pesqueira non foi deseñada de maneira sostible e hoxe en día a maioría das especies mariñas comerciais…
O pasado xoves 7 de abril, Estefanía Paredes, doutora pola Universidade de Vigo e investigadora posdoutoral da Universidade de Tenneesse, presentou, dentro do VI Programa…
A falta dunha dieta axeitada para os primeiros días de vida; a necesidade da estandarización das técnicas de cultivo e os escasos coñecementos que se…
Co obxectivo de facilitar a case sempre escasa e complicada transferencia de resultados dos estudos biolóxicos á xestión dos recursos pesqueiros, sobre todo no caso…
O vindeiro venres 4 de marzo ás 11:00 h, no salón de actos da ECIMAT, continúa a VI edición do Programa Café con Sal. Nesta…
A produción intensiva de peixes leva a múltiples situacións que alteran o benestar dos peixes (as altas densidades de cultivo, o manexo dos animais, etc.)…