Acuicultura e explotación sostible dos recursos

A xestión sostible dos recursos mariños é necesaria para asegurar a súa supervivencia e para contribuír a unha alimentación sa e segura. O incremento da proporción de alimentos de orixe mariña, máis sans e menos custosos enerxética e ambientalmente, non pode ser abordado en exclusiva polas pesqueiras, o que esixe o desenvolvemento dunha acuicultura biotecnolóxicamente avanzada. A acuicultura é o sector produtivo alimentario con maior crecemento en todo o mundo. Os avances no coñecemento da bioloxía, xenética, dinámica poboacional e ecoloxía das especies explotables son clave para asegurar a sustentabilidade dos recursos mariños.


Contidos relacionados

Eventos
Ciguatera Fish Poisoning: a new food safety problem in Spain

As intoxicacións por moluscos afectados por biotoxinas de orixe mariño son amplamente coñecidas en Galicia. Sen embargo, as intoxicacións por pescado son prácticamente descoñecidas. O…

Actualidade
De Vigo a Xapón para aprender como as comunidades pesqueiras se adaptan aos impactos do cambio climático

A investigadora do CIM Xochitl Elías participa na investigación como parte da súa tese O traballo desenvólvese na illa de Shikoku, considerada un laboratorio natural…

O proxecto PASOS presenta un Plan de Acción para abordar as ameazas e retos do eido mariño dende a I+D+i

O obxectivo é aliñar a actividade investigadora da Universidade de Vigo coas demandas do sector pesqueiro O Centro de Investigación Mariña (CIM) e o Centro…

Un estudo do CIM demostra por primeira vez que as larvas de mexillón crioxenizadas crecen como as salvaxes

Persoal científico do Centro de Investigación Mariña da Universidade de Vigo acaba de publicar na prestixiosa revista Scientific Reports da editorial Nature os resultados dunha…

Especialistas do CIM publican un artigo no que resaltan a importancia de integrar a xenética na xestión dos stocks de pescada

Investigadores do Centro de Investigación Mariña da Universidade de Vigo, CIM-UVigo, acaban de publicar na revista científica Animals un artigo no que resaltan a importancia…

O sector pesqueiro galego xa percibe os efectos do cambio climático, que ameaza o funcionamento dos sistemas mariños

O proxecto Clock: Adaptación á redistribución dos stocks pesqueiros chega ao seu fin logo de seis anos de actividade. O grupo de investigación Future Oceans…

Investigadores da UVigo e da USC realizan unha revisión global das interaccións das praderías mariñas coa pesca e o marisqueo

No marco do proxecto ZEUS, analizaron o impacto de actividades na conservación das fanerógamas. As investigadoras do CIM-UVigo Celia Olabarría e Elsa Vázquez son as IP…

Na procura de estratexias nutricionais capaces de lograr unha acuicultura máis sostible

O grupo do CIM-UVigo PHYStoFISH é un dos socios participantes do proxecto Acuisost, financiado con preto de 750.000 euros por Fondos NextGeneration EU O grupo de investigación…

O CIM e as confrarías de Vigo e Cangas avanzarán na optimización do cultivo integral do ourizo de mar

É a continuación do proxecto Ocimer, que permitiu repoboar zonas sobreexplotodas con 50.000 xuvenís Entre 2019 e 2021 a Universidade de Vigo e a confraría…

Unha investigadora do CIM desenvolve ferramentas xenéticas para optimizar os stocks de pescada e bacallau

A tese de María Fernández céntrase nestas dúas especies potencialmente importantes para acuicultura A procura de novas de especies cultivables é imprescindible para o desenvolvemento…

O proxecto PASOS promoverá a investigación e innovación mariña responsable a través de entidades de economía social

A iniciativa tamén ten como obxectivo achegar a ciencia á sociedade Desenvolver un plan de acción para promover a investigación e innovación responsable no ámbito…

Preto de 30.000 xuvenís de ourizo repoboan por vez primeira unha zona da costa de Cangas do Morrazo

Ao abeiro do proxecto Ocimer, liderado por CIM-UVigo e financiado pola Fundación Biodiversidade Cunha media de capturas dunhas 600 toneladas anuais e máis de cinco…