A xestión sostible dos recursos mariños é necesaria para asegurar a súa supervivencia e para contribuír a unha alimentación sa e segura. O incremento da proporción de alimentos de orixe mariña, máis sans e menos custosos enerxética e ambientalmente, non pode ser abordado en exclusiva polas pesqueiras, o que esixe o desenvolvemento dunha acuicultura biotecnolóxicamente avanzada. A acuicultura é o sector produtivo alimentario con maior crecemento en todo o mundo. Os avances no coñecemento da bioloxía, xenética, dinámica poboacional e ecoloxía das especies explotables son clave para asegurar a sustentabilidade dos recursos mariños.
Acuicultura e explotación sostible dos recursos
As intoxicacións por moluscos afectados por biotoxinas de orixe mariño son amplamente coñecidas en Galicia. Sen embargo, as intoxicacións por pescado son prácticamente descoñecidas. O…
A investigadora do CIM Xochitl Elías participa na investigación como parte da súa tese O traballo desenvólvese na illa de Shikoku, considerada un laboratorio natural…
O obxectivo é aliñar a actividade investigadora da Universidade de Vigo coas demandas do sector pesqueiro O Centro de Investigación Mariña (CIM) e o Centro…
Persoal científico do Centro de Investigación Mariña da Universidade de Vigo acaba de publicar na prestixiosa revista Scientific Reports da editorial Nature os resultados dunha…
Investigadores do Centro de Investigación Mariña da Universidade de Vigo, CIM-UVigo, acaban de publicar na revista científica Animals un artigo no que resaltan a importancia…
O proxecto Clock: Adaptación á redistribución dos stocks pesqueiros chega ao seu fin logo de seis anos de actividade. O grupo de investigación Future Oceans…
No marco do proxecto ZEUS, analizaron o impacto de actividades na conservación das fanerógamas. As investigadoras do CIM-UVigo Celia Olabarría e Elsa Vázquez son as IP…
O grupo do CIM-UVigo PHYStoFISH é un dos socios participantes do proxecto Acuisost, financiado con preto de 750.000 euros por Fondos NextGeneration EU O grupo de investigación…
É a continuación do proxecto Ocimer, que permitiu repoboar zonas sobreexplotodas con 50.000 xuvenís Entre 2019 e 2021 a Universidade de Vigo e a confraría…
A tese de María Fernández céntrase nestas dúas especies potencialmente importantes para acuicultura A procura de novas de especies cultivables é imprescindible para o desenvolvemento…
A iniciativa tamén ten como obxectivo achegar a ciencia á sociedade Desenvolver un plan de acción para promover a investigación e innovación responsable no ámbito…
Ao abeiro do proxecto Ocimer, liderado por CIM-UVigo e financiado pola Fundación Biodiversidade Cunha media de capturas dunhas 600 toneladas anuais e máis de cinco…