Acuicultura e explotación sostible dos recursos

A xestión sostible dos recursos mariños é necesaria para asegurar a súa supervivencia e para contribuír a unha alimentación sa e segura. O incremento da proporción de alimentos de orixe mariña, máis sans e menos custosos enerxética e ambientalmente, non pode ser abordado en exclusiva polas pesqueiras, o que esixe o desenvolvemento dunha acuicultura biotecnolóxicamente avanzada. A acuicultura é o sector produtivo alimentario con maior crecemento en todo o mundo. Os avances no coñecemento da bioloxía, xenética, dinámica poboacional e ecoloxía das especies explotables son clave para asegurar a sustentabilidade dos recursos mariños.


Contidos relacionados

Actualidade
Conferencia “Ciclo reprodutivo do cogombro de mar na Ría de Vigo”, 18 de maio na ECIMAT

O xoves día 18 de maio ás 11h, no salón de actos da ECIMAT, terá lugar unha nova sesión do Ciclo de Conferencias Café con…

O día 4 de maio Anxo Sánchez presentará na ECIMAT a conferencia “Energetic use of algae” dentro do programa “Café con Sal”

O xoves día 4 de maio, Anxo Sánchez, catedrático de Enxeñería Química da Universidade de Vigo, presentará a conferencia titulada “Energetic use of algae“. A…

O campus acollerá en xullo un congreso internacional de expertos en endocrinoloxía animal

A Facultade de Bioloxía será a sede este verán da undécima edición do congreso da Asociación Ibérica de Endocrinoloxía Comparada, un encontro internacional de científicas…

O día 2 de marzo Fulvio Mafucci presentará dentro do programa “Café con Sal” a conferencia titulada “The Marine turtle research center: a new facility of SZN”

O xoves día 2 de marzo Fulvio Mafucci, investigador da “Stazione Zoologica Anton Dohrn” de Nápoles, presentará, nunha nova sesión do Ciclo de Conferencias Café con…

Investigadores do CSIM-ECIMAT conectarán este xoves dende a Antártida coa Facultad de Ciencias do Mar

Investigadores do Centro Singular de Investigación Mariña CSIM-ECIMAT (Universidade de Vigo), Mariano Lastra, Jesús Souza e Jesús López e o investigador do CSIC Luís Sampedro,…

“Ciguatera Fish Poisoning: a new food safety problem in Spain”, próxima conferencia do ciclo café con sal o vindeiro16 de febreiro na ECIMAT

O vindeiro xoves día 16 de febreiro ás 11:00 h teremos como poñente do noso ciclo de conferencias “Café con Sal” a Santiago Fraga, doutor pola Universidade…

A expedición galega da Campaña Antártica parte cara Illa Decepción

Con 13.000 km e varios días de viaxe por diante, o equipo de científicos galegos que forma parte da Campaña Antártica 2017 partiu este venres…

Comeza a VII edición do ciclo de conferencias “Café con Sal” co documental “Mareas Rojas”

O vindeiro xoves 19 de xaneiro da comezo a VII edición do ciclo de conferencias científicas “Café con Sal”, que constará dun total de 14…

Sete anos estudando a variación da turbidez na desembocadura do río Ulla para previr perdas no sector marisqueiro

Unha elevada concentración de partículas na auga dificulta o paso da luz a través da columna de auga, reducindo a profundidade da capa fótica e…

A comunicación bacteriana (quorum sensing) e o seu papel regulador na virulencia de Aeromonas salmonicida subsp. salmonicida

Aeromonas salmonicida subsp. salmonicida (A. salmonicida) es un patógeno que provoca pérdidas económicas importantes en la acuicultura. A. salmonicida es el agente etiológico de la…

“I International Symposium on Advances in Marine Mussel Research”, 26 – 27 de outubro na Universidade de Vigo

Entre os días 26 e 27 de outubro a Universidade de Vigo acollerá o “I International Symposium on Advances in Marine Mussel Research” (AMMR2016). Este…

“Regulación de factores de virulencia polo sistema de quorum sensing AsaI/R en Aeromonas salmonicida subsp. salmonicida”, 20 de Outubro na ECIMAT

O vindeiro xoves día 20 de outubro ás 11:00 h retomamos a VI edición do Programa Café con Sal. Nesta ocasión será Leticia Rivera, doutora…