A xestión sostible dos recursos mariños é necesaria para asegurar a súa supervivencia e para contribuír a unha alimentación sa e segura. O incremento da proporción de alimentos de orixe mariña, máis sans e menos custosos enerxética e ambientalmente, non pode ser abordado en exclusiva polas pesqueiras, o que esixe o desenvolvemento dunha acuicultura biotecnolóxicamente avanzada. A acuicultura é o sector produtivo alimentario con maior crecemento en todo o mundo. Os avances no coñecemento da bioloxía, xenética, dinámica poboacional e ecoloxía das especies explotables son clave para asegurar a sustentabilidade dos recursos mariños.
Acuicultura e explotación sostible dos recursos
Actualidade
Javier Cremades inaugura a VI edición do Programa Café con Sal
Este xoves ás 11:00 h, no salón de actos da ECIMAT, da comezo a VI edición do Programa Café con Sal. O responsable da súa…
Biólogos da agrupación OCEANO-ECIMAT desenvolven unha ferramenta para predecir o efecto das ondas de calor e as inundacións sobre os recursos marisqueiros
Vigo lidera un proxecto pioneiro en España para determinar os riscos e os efectos que o cambio climático xa está a ocasionar nos bancos marisqueiros…
Por unha “nova cultura do uso do mar”
Concienciar a aqueles e aquelas que o día de mañá se dedicarán a formar ás novas xeracións da importancia dos océanos na sustentabilidade do planeta…
A ECIMAT no XV Congreso Nacional de Acuicultura
Entre os días 13 e 16 de novembro de 2015 celebrouse o XV Congreso Nacional de Acuicultura / I Congreso Ibérico de Acuicultura en Huelva.…