Biotecnoloxía mariña

Os mares e océanos albergan o 90% dos seres vivos do noso planeta, pero o seu enorme potencial segue estando relativamente infrautilizado. A biotecnoloxía mariña é unha ferramenta clave para descubrir o valor dos recursos biolóxicos mariños e para facer uso da propia tecnoloxía da natureza para a produción de bens e servizos para o beneficio da sociedade. As estratexias e políticas internacionais recoñecen o papel da biotecnoloxía mariña para xerar novos coñecementos, mellorar a competitividade industrial e estimular o crecemento económico. O CIM súmase a esta aposta proporcionando un marco adecuado para impulsar actividades de investigación e innovación en biotecnoloxía mariña como oportunidade para contribuír e facer fronte aos desafíos da economía azul.

Ofertas de emprego
Oferta de tese doutoral en análise de microbiomas en bivalvos

O grupo de investigación en Xenómica Comparativa do Centro de Investigación Mariña da Universidade de Vigo busca un candidato para levar a cabo unha tese…

Actualidade
Un proxecto do CIM, seleccionado no programa Ignicia

Un proxecto do Centro de Investigación Mariña da Universidade de Vigo (CIM) acaba de ser seleccionado para acceder á fase de maduración da convocatoria do…

O CIM lidera un proxecto internacional de innovación e transferencia da biotecnoloxía azul financiado con 2,3 millóns de euros

Marinnonet desenvólvese no marco do programa Interreg Atlantic Area A biotecnoloxía azul é aquela que promove a utilización sostible dos recursos mariños e costeiros para…

O CIM consolida os seus lazos de colaboración co Instituto de Problemas de Criobioloxía e Criomedicina de Ucraína

Tras varios anos de estreita colaboración, o Centro de Investigación Mariña da Universidade de Vigo e o Instituto de Problemas de Criobioloxía e Criomedicina de…

Vigo, epicentro da investigación de vangarda en tecnoloxía mariña

Compartir información e puntos de vista sobre a investigación de vangarda nos diferentes eidos da tecnoloxía mariña. Ese é o obxectivo co que arrancou este…

O proxecto Bocats2 regresa ao Atlántico norte para analizar a circulación e a acidificación oceánica

O océano, elemento esencial na evolución do clima, acumula actualmente o 93% do exceso de calor e o 31% do exceso de CO2 xerados pola…

‘Scientific Reports’ publica un estudo vigués sobre a orixe común de todos os morfotipos raros de pescada

O traballo forma parte da tese de doutoramento de María Fernández A revista científica Scientific Reports, pertencente ao grupo Nature, recolle os resultados dun estudo liderado…