É necesario atopar solucións que permitan garantir a sustentabilidade na explotación dos recursos mariños. Isto pasa por profundizar no coñecemento para, por exemplo, optimizar os métodos de explotación ou procurar mecanismos de valorización de sub-produtos. Neste sentido destacan, entre outros, o potencial da biotecnoloxía como Tecnoloxía Facilitadora Esencial, a utilización de organismos mariños como modelo experimental ou a explotación enerxética das condicións meteo-climáticas da nosa costa.

Explotación sustentable dos recursos mariños

Contidos relacionados

Eventos
New Approaches to Cryopreservation: Ultra Rapid Warming

O 12 de abril ás 11:00 h Fritz Kleinhans, Profesor Asociado de Física, Emérito de Indiana University- Purdue University, en EE. UU inaugurou a VIII…

Shellfish beds in Galicia: prevention of risks caused by extreme events on commercially important bivalves

O xoves 16 de novembro ás 11:00 h Rula Domínguez, técnica de investigación do grupo de Ecoloxía Costeira da Universidade de Vigo, presentou o proxecto…

Molecular characterization and pathologies of oysters from the Andalusian Atlantic coast

O xoves día 19 de outubro Monserrat López, técnica de investigación do laboratorio de patoloxía do Instituto de Investigación y Formación Agraria y Pesquera (IFAPA…

Climate Adaptation to Shifting stocks

O día 1 de xuño Elena Ojea, investigadora pos-doutoral da Universidade de Vigo e responsable do grupo “Future Oceans Lab”, presentou a conferencia “Climate Adaptation…

Ciclo reprodutivo dos cogombros de mar Holothuria forskali na Ría de Vigo

Os cogombros de mar son un recurso mariño moi cobizado en Oriente e nas costas Mediterráneas, e a procura de novas especies noutras áreas de…

Is Codium fragile spp fragile an invasive species along NW Spain?

As invasións biolóxicas e o cambio climático constitúen unha das principais ameazas para a biodiversidade. Nun escenario de cambio climático, as especies nativas teñen maior…

Ciguatera Fish Poisoning: a new food safety problem in Spain

As intoxicacións por moluscos afectados por biotoxinas de orixe mariño son amplamente coñecidas en Galicia. Sen embargo, as intoxicacións por pescado son prácticamente descoñecidas. O…

Actualidade
Investigadores do grupo de Fisioloxía de Peixes lideran un proxecto que afondará no coñecemento dos procesos que regulan a inxesta de alimento nos peixes

O deseño de estratexias de alimentación máis eficientes é un dos grandes retos aos que se enfronta a acuicultura á hora de producir peixe, unha…

Investigadoras do grupo Ecocost lideran un estudo que avaliará a importancia das pradarías de ‘Zostera noltei’ como área de cría de tres especies de ameixa comercial

Os leitos de pastos mariños son ecosistemas ecoloxicamente fundamentais en augas pouco profundas, xa que desempeñan un papel importante en todos os procesos costeiros, converténdoos…

Anfaco-Cecopesca traballa xunto co CIM na producción de mexilóns máis resistentes ao cambio climático

Os 3.373 criade­iros flotantes ou bateas rexistradas en Ga­licia xeran uns 11O millóns de euros anuais. De momento, a semente de mexillón recóllese en rocas…

‘Nature’ publica un estudo con participación do CIM-UVigo sobre como o mar pode dar resposta ás necesidades alimentarias do 2050

Dar resposta á pregunta de que cantidade de alimentos podería producir o mar de forma sustentable no ano 2050 é o obxectivo do estudo que…

Investigadoras do CIM-UVigo analizan os parámetros biolóxicos e achegan ferramentas de xestión da navalla e cogombro de mar

Dos 51 millóns de persoas que se dedican á pesca no mundo, estímase que 50 delas traballan na pesca artesanal, un sector que achega, segundo…