É necesario atopar solucións que permitan garantir a sustentabilidade na explotación dos recursos mariños. Isto pasa por profundizar no coñecemento para, por exemplo, optimizar os métodos de explotación ou procurar mecanismos de valorización de sub-produtos. Neste sentido destacan, entre outros, o potencial da biotecnoloxía como Tecnoloxía Facilitadora Esencial, a utilización de organismos mariños como modelo experimental ou a explotación enerxética das condicións meteo-climáticas da nosa costa.

Explotación sustentable dos recursos mariños

Contidos relacionados

Eventos
New Approaches to Cryopreservation: Ultra Rapid Warming

O 12 de abril ás 11:00 h Fritz Kleinhans, Profesor Asociado de Física, Emérito de Indiana University- Purdue University, en EE. UU inaugurou a VIII…

Shellfish beds in Galicia: prevention of risks caused by extreme events on commercially important bivalves

O xoves 16 de novembro ás 11:00 h Rula Domínguez, técnica de investigación do grupo de Ecoloxía Costeira da Universidade de Vigo, presentou o proxecto…

Molecular characterization and pathologies of oysters from the Andalusian Atlantic coast

O xoves día 19 de outubro Monserrat López, técnica de investigación do laboratorio de patoloxía do Instituto de Investigación y Formación Agraria y Pesquera (IFAPA…

Climate Adaptation to Shifting stocks

O día 1 de xuño Elena Ojea, investigadora pos-doutoral da Universidade de Vigo e responsable do grupo “Future Oceans Lab”, presentou a conferencia “Climate Adaptation…

Ciclo reprodutivo dos cogombros de mar Holothuria forskali na Ría de Vigo

Os cogombros de mar son un recurso mariño moi cobizado en Oriente e nas costas Mediterráneas, e a procura de novas especies noutras áreas de…

Is Codium fragile spp fragile an invasive species along NW Spain?

As invasións biolóxicas e o cambio climático constitúen unha das principais ameazas para a biodiversidade. Nun escenario de cambio climático, as especies nativas teñen maior…

Ciguatera Fish Poisoning: a new food safety problem in Spain

As intoxicacións por moluscos afectados por biotoxinas de orixe mariño son amplamente coñecidas en Galicia. Sen embargo, as intoxicacións por pescado son prácticamente descoñecidas. O…

Actualidade
Ante o Día dos Océanos 2020. Por Daniel Rey

Reflexións do director do Centro de Investigación Mariña CIM-UVigo e do Campus do Mar O 8 de xuño celebraremos o Día Mundial dos Océanos. Cada…

O proxecto Ocimer mellorará o cultivo do ourizo de mar e repoboará con 30.000 exemplares as zonas sobreexplotadas da ría de Vigo

O ourizo de mar é unha pesqueira de alto valor comercial e o seu consumo pode ser trazado ata a prehistoria, pero a sobreexplotación dos…

A Ecimat optimizará o cultivo integral do ourizo de mar

O ourizo de mar pasou de ser unha especie secundaria a converterse nun produto cunha demanda tan alta que obrigou ás confrarías a desenvolver plans…

Aplicacións informáticas para mellorar a xestión da pesqueira tradicional da navalla

O marisqueo manual e tradicional non é incompatible co uso de novas tecnoloxías para optimizar a explotación dos recursos. Mostra disto é o sector da…

Investigadoras do Future Oceans Lab explican aos máis pequenos a súa investigación sobre cambio climático e pesca

En conmemoración do Día Internacional da Muller e a Nena na Ciencia, Iniciativa “11 de Febrero”, persoal do grupo de investigación do Future Oceans Lab…